Kom med på Madskole i Jejsing i sommerferien

Kom på Madskole – opslag

Endelig er det også muligt at komme på Madskole i Tønderområdet.

Sidste år sprang Madskoler alle rekorder, da der blev afholdt hele 135 Madskoler landet over. Dette betød, at 2.305 børn og unge lavede sund og lækker mad, imens de lærte om gode kostvaner i deres sommerferie. I år gentages succesen og for første gang er det nu muligt at tilmelde sig en Madskole i Jejsing.

Formålet med Madskolerne er, at børn lærer om madlavning, kost og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde. I løbet af Madskoleugen skal børnene selv hakke grøntsager, stege og brase. De vil blive præsenteret for nye råvarer i køkkenet og få en viden om, hvor maden kommer fra. Alle børn i 8-14-års alderen kan deltage, og undervisningen foregår i dagtimerne fra mandag til fredag.

Ifølge sidste års forældreevaluering er Madskolerne med til at give børnene madmod, lyst til at smage på nye fødevarer og fortsætte madlavningen derhjemme – både med og uden forældrene. Men det er ikke kun mad som står programmet. Der er også daglig fysisk aktivitet, lege og en ekskursion. Sidst på ugen disker børnene op med det bedste, de har lært, og så bliver der afholdt en fest på Madskolen for forældre og søskende.

Madskolekoordinator Line Damsgaard fra Landbrug & Fødevarer siger: ”Den bedste kur mod kræsenhed er selv at have været med til at lave maden, så kræsne børn er særligt velkomne på Madskolerne. Når man ved mere om råvarerne, og hvor forskelligt de kan smage alt efter tilberedning, så er man godt på vej til et sundt liv.”

Madskolerne gennemføres i et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, 4H og REMA 1000. I Jejsing afholdes der Madskole på Jejsing Friskole i uge 27.

Deltagelse koster 495 kr. pr. barn for en hel uge. Tilmelding kan ske på www.madskoler.dk, hvor du også kan læse mere om Madskolerne.

Yderligere oplysninger:

Madskolekoordinator Line Damsgaard, Landbrug & Fødevarer tlf.: 33 39 40 87 eller Koordinator for Madskolen i Jejsing Winnie Holm Lorenzen, tlf.: 60 94 46 84.

______________________________