Nytårshilsen fra Borgerforeningen

Jejsing ved årsskiftet 2015.

logo

Jejsing er kendt for at have et godt sammenhold,  og vi er kendt for at have et højt aktivitetsniveau. 
Gode aktiviteter
Vores foreninger har gode aktiviteter,  men ikke mindst skal vi glæde os over at der helt nye aktiviteter. -JUIF har en super løbeklub, hvis løbere ofte ses på vejene.
-Hostrup senior har som sædvanlig gang i foredrag, udflugter, krolf mm. -FDF har fået styr på Sandholmhytten, og Borgerforeningen har startet Bogcafe´en og Petanque i Kærvej 24. 
Nye muligheder med heste
Jeg vil særligt nævne 4H,  der med kraftig hjælp fra Linda og Marquad Bucka har skabt nye faciliteter for ridning i Hostrup. 

Friskolen slog en kolbøtte i eftersommeren, men også her er der nu kommet en kompetent leder, som tilmed er kendt af forældrene, og som kender friskoleverdenen. Jejsing har prøvet at stå uden skole, og netop derfor glæder det mig at skolen har flere elever end budgetteret,  og at der nu er 9 arbejdspladser på skolen. Vi har stadig et hængeparti med en manglende adgang mellem Børneuniverset, og Friskolen, men mon ikke det løses i 2015.

Vi kan være glade for den velvilje friskolen har over for aktiviteter i byen,  ikke mindst vores Unnenlaug. Netop denne aktivitet er Borgerforeningen glad og stolt over,  så stolte at vi har inviteret kommunens socialudvalgsformand til at opleve hvordan det fungerer. Fra såvel børn som fra deltagerne hører vi glæde ved at være tæt på hinanden, selv om Æ Unnenlaug er mistænkt for at bestikke børnene med “tiloversbleven” kage. 

Det er et kendetegnende for Jejsing, at det er Forsamlingshuset der er leverandør af varm mad til såvel Børneunivers som til friskolen, hold da op, hvor er det super.

Byfesten
2014 gik rigtig godt. Vi har indført en anden måde at betale på, og sammen med en generel stramning af reglerne gav byfesten et pænt overskud, som deles mellem JUIF og Borgerforenigen. Vores del af overskuddet er bl. a. sendt videre til Kindergarten,  der har købt en ny trækvogn, og til forsamlingshuset, der har købt en ny røremaskine.
Kommunen.
I forhold til kommunen har Borgerforeningen opnået resultater for sikker trafik.
Rørkærvej har fået striber i siderne og hele Hostrup er blevet til 40 km zone. Nu taler vi om rundkørslen, men det er en dyr affære, som vil tage lidt længere tid. Endelig arbejder vi sammen om nedrivning af forladte huse, og om tilskud til renovering af bevarelsesværdige huse.

Envo biogas er gået i gang ved Midtmosevej,  og hele anlægget skulle gerne stå færdigt i løbet af 2015. 

Som man nok har bemærket, har i ikke haft nogen julebelysning i år. Det skyldes dels at vi altid har haft  problemer med lys, der ikke virkede og dels at vi ikke kan konkurrere med de efterhånden mange og flotte juleudsmykninger vi ser i private haver. 
Afstemningsfest d. 5. febr.
For 2015 har vi planlagt en rigtig god fællesspisning. Sammen med JUIF, Menighedsrådet og Hostrup Senior, markerer vi afstemningsfesten, hvor vi efter maden afholder det mesterskabet i sønderjysk,  og som et fantastisk krydderi slutter vi af med  Halvor Bogh,  der synger sønderjyske sange. 

VEL MØDT,  OG GODT NYTÅR

 Mogens  Gabs