Nytårshilsen fra Jejsing

Mountainbike

2012 blev et spændende år,  og

i 2013  kommer der til at ske en hel masse spændende i Jejsing.

Den helt store begivenhed i 2012 var afgjort starten af Jejsing Friskole,  og beslutningen om at flytte Børneuniverset ind i samme bygning.

Det har været et stort arbejde med etableringen af friskolen,  og som formand for Borgerforeningen er jeg stolt af den store indsats og den opbakning der er ydet fra rigtig mange.

Hos forældre i Jejsing har det givet anledning til overvejelser, om man skulle vælge den ene eller den anden skole, og heldigvis har vi netop fået elever nok til at starte.

Det har ikke været let,  og hver især har haft sine grunde til at træffe deres valg.

Forældrene til børnene i Friskolen har fået et sammenhold og en identitet i kraft af skolens aktiviteter,  og er blevet til markant gruppe i Hostrup sogn.

For  borgerforeningen er det en opgave at udvikle aktiviter  der samler alle,  og giver en glæde for alle ved at bo netop her.

2012 var året hvor fællesspisningerne igen blev en success,  men det blev også året hvor  “Æ Unnenlaug”  blev startet,  om end ombygningen og delingen af hjemkundskabslokalet var et problem. Nu kører det for gruppen,  og det er en fornøjelse at besøge  Æ Unnenlaug om onsdagen. -Det oser af hygge,  og luften er tyk af  historier om venners og familiers gøren og laden.

– at der så samtidig laves rigtig god mad til rimelige penge,  tjener de deltagende til ære.

2012 var også året, hvor vi så et mylder af ældre, der glæder sig som små børn når de skal til stolegymnastik,  se  video:

Vi skal være glade for at vi fortsat har en skole,  og vi skal være glade for at Friskolen så velvilligt stiller lokaler til rådighed for os.

Foruden nævnte  Unnenlaug, og stolegymnastik,  lægger Friskolen også lokaler til Pensionistforeningens IT undervisning, Zumba holdet og  Æ Syssellaug.

Jeg håber disse aktiviteter vil fortsætte i  2013, men der kommer også til at ske flere nye ting og sager.

Der er planer om at etablere en bogcafe,  med gratis bogbytning i Kærvej 24.   Vi har fået ideen fra Rödenäs, hvor der foruden bøger også er udstillinger.

Når først formaliteterne er i orden,  er vi klar til at starte,  så har du bøger du har læst, og som andre kan få glæde af,  så læg dem klar til Bogcafeen.

Over for Tønder Kommune skal vi give vores mening til kende omkring de problemer, der kan opstå ved etableringen af biogasanlæg,  og kæmpevindmøller.

Deres placering vil give anledning til bekymring og her gælder det om at bruge vores lokalkendskab så vi får  de bedste løsninger. Ikke kun med gener,  men også med direkte fordele for os.

Et spændende projekt vi allerede deltager i er “Drømmehuset”.  Drømmehuset har til formål at finde og kontakte mulige købere til huse hos os.  I Samarbejde med Arrild, Branderup og Kommunen er vi temmelig sikre på hvad der skal til,  og der venter os alle en opgave for at gøre drømmen til virkelighed.

Indtil nu har Drømmehuset givet en klarhed omkring vores styrker, og har afklaret hvad vi sammen med de øvrige landsbyer i Tønder kommune  kan og skal gøre for at få nye tilflyttere.

Her kort efter nytår  vil vi forsøge at  arrangere en dilettant.  Det er længe siden vi sidst holdt en ordentlig fest i Forsamlingshuset,  og der er vist kun os selv til at arrangere det.  Vi skal bruge 8 aktører,  så har du lyst til at være med,  eller kender du en der trænger til at komme lidt ud,  så kontakt Lone Jessen  30624223

Sluttelig vil jeg sige tak til alle medlemmer af Borgerforeningen for 2012,  og ønske alt godt for 2013

Jejsing Bogerforening

Mogens Gabs