Spring til indhold

Jejsing - Hostrup - Rørkær - Solderup - Lydersholm

Det bedste fra by og land.

Menighedsrådsvalg

Menighedsrådsvalg 2024

I 2024 skal der være valg til menighedsrådene. Der skal afholdes valgforsamling med afstemningsvalg den tredje tirsdag i september, hvilket er den 17. september i 2024.

Hvis det ikke er muligt at få valgt et fuldtalligt menighedsråd, indkaldes der til en ekstraordinær valgforsamling, hvor de manglende medlemmer så vælges og evt. manglende stedfortrædere. Den ekstraordinære valgforsamling skal afholdes senest en uge efter den ordinære valgforsamling. Det vil sige senest tirsdag den 24. september 2024.

Hvis der mangler medlemmer til menighedsrådet, bliver der altså afholdt et ekstra valg. Efter offentliggørelsen af resultatet af valgforsamlingen(-erne) skal valgbestyrelsen bekendtgøre at der er mulighed for at indgive en kandidatliste senest 4 uger efter valgforsamlingen, så man får et afstemningsvalg, som man tidligere har kendt i de sogne, hvor der var mere end en liste. En evt. kandidatliste skal således indgives senest den 15. oktober.

Folkekirken er der for alle i vort samfund. Derfor er det også vigtigt at både kirkens brugere og menighedsrådsmedlemmerne taler sammen om, hvad vi skal med kirken, men ikke mindst også hvad skal og bør kirken beskæftige sig med på alle niveauer. Således vil der på møderne være en orientering om menighedsrådenes nuværende og fremadrettede arbejde samt det kommende menighedsrådsvalg.

Alle er velkomne

Del på Facebook

Jejsing vandværk har været igennem en ombygning med nye kulfiltre