Spring til indhold

Jejsing - Hostrup - Rørkær - Solderup - Lydersholm

Det bedste fra by og land.

4H

Velkommen til Tønderegnens 4H!

Elsker du natur, kreativt håndværk, dyr og mad – så er Tønderegnens 4H lige noget for dig! Vi har masser af spændende og lærerige aktiviteter for de mindste og hele familien.

Hos os finder du eksempelvis arrangementer/aktiviteter, hvor vi lærer om omgangen med dyr, herunder forskellig træning af hest/pony fra jorden og fra ryggen. I vores aktivitetshal afholdes der også hundetræning og hundeejere kan f.eks. deltage i vores orienteringsløb med deres hunde.

Derudover har vi arrangementer op til jul og påske for de kreative og madskoler i sommerferien/efterårsferien eller vinterferien. Hvert år laver vi i samarbejde med en lokal landmand en Majslabyrint med konkurrence-afslutning inden høsten. Vi arrangerer fælles ture i naturen og i teatret mm.

1.       Madskoler: Hos Tønderegnens 4H har vi madskoler, hvor 8-12årige kan lære at lave mad. Vi laver både madretter fra Danmark og udlandet, og dette foregår primært i sommerferien, men også 3-dages madskoler i uge 7 og uge 42. Her lærer vi, hvor råvarerne kommer fra og hvordan de tilberedes bedst muligt. Vi har også undervisning i at undgå madspild og kostrådene.

2.       Hobby- og aktivitetsdage: Vi har spændende hobby aktivitetsdage for de kreative børn, som gerne vil lave noget med hænderne. Vi har både klippe-klistre op til påske og afholder en julebagedag, hvor man kan lave julesmåkager mm.

3.       Dyreaktiviteter: På vores dyrehold kan man både komme tæt på heste og hunde. I løbet af året afholder vi foredrag om dyr, aktiviteter med dyr, såsom ringridning, orienteringsløb, stævner hvor alle kan være med, ponyskue og deltager i dyrskuer. Vi råder over en indendørs og udendørs aktivitetsbane, samt har egen hunde- og hesteagilitybane.

I løbet af året samarbejder vi gerne med andre lokale foreninger om aktiviteter og vi afholder bl.a. Ringridning til hest eller på cykel, Orienteringsløb, Madskoler i vinterferien/sommerferien/efterårsferien, foredrag, familieture med naturvejleder, deltagelse i Åbenrå og Ribe dyrskuer, samt Jejsing Byfest, Kæledyrsdyrskue, Ponyskue, Mini ridestævne, Majslabyrint, Hundeagility, Hesteagility, deltagelse i Økodag og Åbent Landbrug, fælles Teaterture, Krea-dage i påsken og op til jul, bagedag mm…

Medlemskab i Tønderegnens 4H:

Medlemskab i 4H i 2021: 200kr pr. år for person/barn. Banekort for hallen for 4H-medlemmer til 100kr pr. måned pr. rytter. 150kr pr. måned uden 4H-medlemskab. Hallen kan bookes for enkelt-timer også, prisen for en time er så dkr 30,- for medlemmer og dkr 40,- for ikke medlemmer.

OBS: 200kr-medlemskabet i 4H skal betales via hjemmesiden www.4H.dk, vælg Tønderegnens 4H som klub.

Banekort og halleje betales på Tønderegnens 4H-konto i Vestjysk Bank med reg.nr. 9824 konto-nr. 6580814571, husk navn og telefonnummer.

Rideruter:

Her kan du se rideruter i og omkring Jejsing

Kalender

<< feb 2024 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Skriv et svar