4H

Rideruter omkring Jejsing

Medlemskab i Tønderegnens 4H:

Medlemskab i 4H i 2017: 200kr pr. år for person/barn. Banekort for hallen for 4H-medlemmer til 75kr pr. måned pr. rytter. 125kr pr. måned uden 4H-medlemskab. Hallen kan bookes for enkelt-timer også, prisen for en time er så dkr 25,- for medlemmer og dkr 35,- for ikke medlemmer.

OBS: 200kr-medlemskabet i 4H skal betales via hjemmesiden www.4H.dk, vælg Tønderegnens 4H som klub.

Banekort og halleje betales på Tønderegnens 4H-konto i Den Jyske Sparekasse med reg.nr. 9824 konto-nr. 6580814571, husk navn og telefonnummer.

Kontakt Melanie Bonde på melaniebonde@msn.com eller Annette Olsen på annette@sjrooms.dk

______________________________________

Her er Tønderegnens 4H Aktivitetskalender for april-september 2017. Alle er velkomne til vores aktiviteter uanset om man er medlem eller ej 🙂

Aktivitetsplan april-sept. 2017

______________________________________

NYHEDER

Følg vores aktiviteter fremover i indlæggene på forsiden, på Infolandets kalender og på Facebook ved at søge på Tønderegnens 4H.

 

September 2013:

Spooky Natteløb

Tønderegnens 4H havde hele 20 hold til start fredag aften, hvor ruten gik ud af mørke gader, stier og en tur igennem Majslabyrinten. Holdene gættede gåder og løste finurlige opgaver til Spooky Natteløb – eneste tilladte hjælpeudstyr var én lommelygte pr. hold :-)

Monsterjægerne fra Rørkær vandt med en sammenlagt score på 86point, Michelle & Co. opnåede en 2. plads med 85point og på 3.pladsen kom Anders B. og Carl med 81point.

Tak til alle familier for den store opbakning til arrangementet!! En stor tak til især Heidi og Bram, der ryster så mange supergode ideer ud af ærmet, når det gælder opgaver til posterne :-) Tak til hjælperne på posterne, uden jer ville det hele ikke kunne lade sig gøre!!

Vi satser på at lave lidt samarbejde om aktiviteter med FDF i vintersæsonen, så hold øje med vores opslag ;-)

 

August 2013:

Ponyskue

Tønderegnens 4H har netop afholdt Ponyskue på Vestervang og selvom det var en våd dag, var der glad energi og masser af gåpåmod hos mønstrerne og deres ponyer. Flagene blev hejst for endnu et nyt tiltag i 4H-regi. Med kyndig hjælp af Jytte Rasmussen fra Dansk Miniature Hesteavls Forening fik vi nogle spændende timer med fokus på samarbejdet mellem mønstrer og ponyen. Vi havde besøg af 6 friske deltagere udefra, og vi håber at det fremover fortsætter med deltagelse udefra til vores arrangementer. Dommeren startede med at vise en mønstringsrunde, og gav forklaringer undervejs, så deltagerne blev godt indført i hvordanponyen kan fremvises bedst muligt.

Der blev dystet i 2 afdelinger, en mønstringskonkurrence og en eksteriør-/gangartsbedømmelse.
Hos de ældste blev mønstringskonkurrencen vundet af Michelle Andresen med Salina og nr 2 blev Lea Jørgensen med Charlie fra Ottersbøl Rideklub.
Hos de yngste vandt Kathrine Clausen med Sally og Felicitas Thönneßen fra Rømø blev nr. 2 med Salina.
I eksteriør-/gangartsbedømmelse var der hård kamp, 3 fik samme pointtal og der måtte en omdyst til for at finde vinderen. Fjordhesten Blacki vandt med Laila Wittenkamp ved tøjlerne. Dommeren udtalte, at han repræsenterer en velgående model af den gammeldags kraftigere type. Herefter fulgte Lea Jørgensen med Charlie og Camilla Olsen med Millinia, sidstnævnte 2 ponyer er begge 4 år og af egen avl. Flotte præstationer – tillykke til alle! Et halvt hundrede mennesker trodsede regnen og var med til at skabe god stemning under den afsluttende æresrunde!
Se flere billeder på Facebook ved at søge på Tønderegnens 4H.

 

Juli 2013 Del 3:

Så har vi været til Ribe Dyrskue, og ligesom sidste år var det enormt varmt, så ponyerne måtte afkøles med våde lagner og der blev drukket rigeligt med vand. I 4H Børnedyrskueafdelingen, som talte knap 40 børn i år, opnåede Sarah L. Christensen max. point 24 point med Holmgaard’s Picolino. Kun 4 børn opnåede 24 point. Trine Michelsen og Michelle Andresen opnåede begge 23 point med hhv. Sally og Skoveng’s Lounic. I junior mønstringskonkurrencen opnåede Trine og Michelle 42point (max. point er 50) og Sarah fik 38point med hendes 3-årige ungpony. I Ribe Børnedyrskue deltog der udover ponyerne også æsler, skildpadder, kaniner og en del kalve (både alm mælkekvægskalve og som det ses på billedet også en Simmentaler kviekalv, der var flasket op af sin 10årige ejer).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juli 2013 Del 2:

4H Ponyskue

 Søndag d. 18.august kl. 10.00

på Vestervang 7 i Jejsing.

 Jytte Rasmussen fra Dansk Miniature Hesteavls Forening er vores dommer og

skuet er opdelt i 2 afdelinger, hvor man kan tilmelde sig til en eller begge afdelinger:

 1. Bedømmelse af hestens eksteriør og gangarter

2. Mønstringskonkurrence

Mønstringsvejledning kan fås ved henv. til Melanie på melaniebonde@msn.com.

Alle børn og unge under 20år kan deltage.

Deltagelse koster 20kr for medlemmer og 35kr for ikke-medlemmer

– uanset om du deltager i en eller begge afdelinger.

Tilmelding senest d. 10.august til Melanie.

Program med startliste udsendes pr. mail, og kan ses på Facebook og på Jejsing.dk under foreninger.

Kom frisk med ponyen og vær med!!

De bedste sommerhilsner

Tønderegnens 4H

 

 

Juli 2013 Del 1:

Aktivitetskalender efterår/vinter 2013-14

26.juli: Ribe Dyrskue (Sarah, Trine og Michelle har tilmeldt sig med Picolino, Sally og Lounic)

18.august: Ponyskue (Info sendes ud pr. mail og kan allerede nu ses på Facebook)

8.september: Majslabyrintløb. Løb 1 foregår på tid og løb 2 foregår ved at løse opgaver ved poster.

29.september: Cykelløb i Soldaterskoven

Kæledyrskørekort:

20.oktober: Besøgslandbrug, info om dyrene gives + skriftligt materiale udleveres.

10.november: Prøve i 4H Kæledyrskørekort.

23.november: Julestue, designe en julegave..

December: Lysstøberi, klippe mm. = Julegavekreativitet.

23.februar og 2.marts: Knipling

_________________________________________

Juni 2013 Del 2:

En flok ryttere var til ringridning i Sæd, hvor lyn og torden næsten var ved at aflyse dysten, men heldigvis drev det over. Julie Thomsen på Olivia opnåede en 3.plads og vandt således prinsessetitlen 🙂

Så er majslabyrinten på Ebbedamvej gjort klar, og nu venter vi bare på at majsplanterne vokser sig store, så gangene kan danne sig. Se aktivitetskalenderen på Facebook eller her ovenover mht. majslabyrintløbet.

Vi er blevet inviteret til en overnatningslejr på Mejerholm ved Tønder med eller uden pony i uge 31. Hvis du er interesseret kan du kontakte Melanie.

Juni 2013 Del 1:

4H Ringridning i Jejsing søndag d. 2.juni 2013

I år deltog 52 børn og unge i vores ringridning, og udover børn fra det nærmeste opland var der også deltagere med fra Tønder og Sølsted. Omkring 150-160 mennesker lagde vejen forbi Ryttergården for at se deltagerne dyste om ringene. På græsplænen havde flere børn gjort en bod klar til mini-loppemarked og en del legetøj og udstyr skiftede  hænder i løbet af eftermiddagen.

På trods af blæsten fik rytterne, især  i afdelingen for de yngste ryttere fat i rigtig mange ringe.

Resultatet i afdelingen med 12 omgange:

1. Smilla van Leeuwen på Sally med 11 ringe

2. Camilla Brink Vilsen-Larsen på Blacki med 11 ringe

3. Trine på Torden med 10 ringe

Resultatet i afdelingen med 24 omgange:

1. Steffanie Hansen på Ronja med 13 ringe

2. Julie Thomsen på Olivia med 13 ringe

3. Laura Folke på Møllegården’s Caponi med 11 ringe

Vores nyeste tiltag med hund, cykel eller trækvogn havde kun få deltagere i år, hvoraf vi valgte at præmiere de 2 først pladserede i hver afdeling. Sisse Marie Andresen med Nemo vandt foran Emil Henneberg med Tello i hundeklassen , og Mathilde Bruhn vandt foran Maya i cykel-/trækvognsklassen. Vi håber på mange flere deltagere i disse klasser næste år 🙂

En stor tak til alle hjælperne og de ponyejere, som stillede deres rare ponyer til rådighed for rytterne – uden dem ville arrangementet ikke kunne lade sig gøre i den form og med det store antal ryttere i så ung en alder. Også en enorm TAk til alle vores sponsorer, som har bakket os op med så mange flotte præmier til børnene. Præmiesponsorer 2013: Tønder Shopping Center, Sportsmaster, FRI Bike Shop, Mc Donalds, Click Foto, Hans Iversen & Søn, Mr. Hoff, Hyltoft og Hansen, Den Jyske Sparekasse, Imerco, Expert, Matas, Tygesen Men, Feddersen’s Lædervarer, Square, Youngsters, Bygma, Skibbrokiosken, Jysk, LB Bilsyn, Biografen 1&2, Land og Fritid Skærbæk, Kvickly/OK Benzin, SJRooms, Ryttergården og 4H Syd.  Se mange flere billeder på Facebook – søg blot på Tønderegnens 4H.

 

_______________________________________________________________

Dyrskuet i Åbenrå lørdag d. 1.juni 2013

En dyrskuedag er en lang dejlig dag, hvor man starter tidligt ud om morgenen og hele dagen igennem er deltagerne på for at få det bedst mulige samarbejde med deres dyr under fremvisningen 😉 Tønderegnens 4H deltog med Kasper og Kathrine Clausen med hhv. hunden Sofus og deres marsvin i 4H Børnedyrskuet, og vi havde yderligere 4 ponyer med til Børnenes Hesteskue. Trine Michelsen deltog her med Sally, Laura L. Christensen med Beauty, Sarah L. Christensen med Beauty’s 3-årige søn Holmgaard’s Picolino og Michelle Andresen med Skoveng’s Lounic. Børnene fik rigtig gode resultater og flotte præmier med hjem og klarede sig generelt flot i toppen af bedømmelsesskalaen.

 

Sarah med hendes 3-årige Holmgaard’s Picolino, som var i by for allerførste gang og er af eget opdræt.

Skoveng’s Lounic opnåede 24point i sin bedømmeæse med Michelle, som gjorde en ihærdig indsats for at fremvise hoppen bedst muligt.
Ponyhoppen Beauty gav sin mønstrer Laura nok at se til under bedømmelsen i Børnenes Hesteskue  🙂
Trine og Sally inde i ringen foran dommerne. De opnåede max. point 10 i lydighed og opstilling i mønstringskonkurrencen.
______________________________________________________________

Maj 2013 Del 3:

Her følger lidt info vedr. de næste 4H-aktiviteter.
4H – RINGRIDNING
Der er nu ca. 35 tilmeldte til ringridningen – men alle til hest, så hvis I har søskende eller venner, der gerne vil med på cykel eller i trillebøren eller deltage med deres  hund, så få dem gerne til at tilmelde sig 🙂
Tidsplan sendes ud til deltagerne i næste uge.
Vi mangler 3-4 hjælpere til galgepasning i de 2 galger med cykel/trillebør og hund, så hvis der er forældre eller søskende, der gerne vil hjælpe, så meld endelig tilbage på mobil: 28247514 eller her på mailen.
NYT   Vi indfører et pointsystem i år hos hestene:
For de yngste ryttere, der rider 12 omgange gælder der, at deres ringe tæller
2 point pr. ring i trav og 1 point pr. ring i skridt.
For de ældste ryttere, der rider 24 omgange gælder der, at deres ringe tæller
2 point pr. ring i galop og 1 point pr. ring i trav.
Der afholdes mini-LOPPEMARKED på Ryttergårdens græsplæne fra kl. 12-17.
Åben for alle børn og tilmelding er ikke nødvendig. I dukker bare op med jeres ting 🙂    
*
4H – Majslabyrint
TEGN EN LABYRINT – konkurrence
Alle er velkomne til at komme med deres bud på en udfordrende labyrint 🙂 Majslabyrinten laves ud fra den udvalgte tegning på Michelsens majsmark ved Ebbedamvej. Ydermålene på selve labyrinten er ca. 40x40m, da markens korte side ud mod vejen er ca. 45m og bredden er ca. 50m.
Tegninger kan indleveres hos Annette på Hostrupvej 33 eller hos Melanie på Vestervang 7 senest d. 5.juni. Vi vælger ud fra kreativitet og sværhedsgrad.
Vinderen offentliggøres d. 8.juni til Byfesten i forbindelse med smådyrs-dyrskuet.
*
BYFEST
HUSK at melde jer til 4H-smådyrs dyrskuet om lørdagen k.13-14.30 i Byfesten, hvor vi også opstiller en mindre agility bane, som man kan prøve med sin hund under kyndig vejledning ved Grethe fra hundeklubben i Løgumkloster.

Maj 2013 Del 2:

Flotte resultater ved Orienteringsløb i Tønderegnens 4H

Tønderegnens 4H har afholdt sit første arrangement d. 4.maj i strålende forårssolskin. Aktive børn i tæt samarbejde med deres dyr var en god kombination til 4H orienteringsløbet, der både gav bevægelse og udfordrede børnene på deres viden og motorik. De 7 hold deltog med hest og/eller hund og skulle undervejs klare opgaver ved 5 forskelllige poster, som blev løst blandt andet på vejen forbi golfklubbens velbesøgte bane. Pga. brylluppet i sognets kirke var flagene hejst, så det var ekstra festligt på ruten.
De 3 bedst pladserede hold i opgavedysten blev: Kathrine og Kasper Clausen med deres hund Sofus med 44 point, Jeanet Hansen og Christina med fjordhesten Annika og hunden Nala med 38 point, samt Trine Michelsen og Michelle Andresen med ponyerne Olivia og Lounic med 37 point. Emil Henneberg og hunden Tello var med 40 min. hurtigst til at gennemføre den lidt over 5 km lange distance!
Ved foreningens næste arrangement 4H Ringridningen d. 2.juni er der igen mulighed for at tage ponyen og hunden med, samt cyklen og trillebøren 🙂 Mere info kan ses på facebook ved at søge under Tønderegnens 4H og kommer også her på Jejsing.dk

Emil og Tello

 

Veronika i boldstafetten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Team Fjobber Vovse: Jeanet og Christina med fjordhesten Annika og hunden Nala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maj 2013 Del 1:

Så har vi fået sat små påskeliljer på strækningen mellem Hostrup og Jejsing med flittig hjælp.

De blomstrer så småt i det skønne vejr klar til både orienteringsløb og konfirmationen her i maj.

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________

April 2013 Del 2:

Aktivitetskalender for sommeren 2013:

4.maj Orienteringsløb til hest eller med hund
Start og slut Vestervang 7, Jejsing. 
Pris: 30.– for medlemmer og 50.– for ikke medlemmer.
Hjælpere til fods/på cykel er velkomne og deltager gratis.

25. maj Klargøring til dyrskue. Gratis for medlemmer.

1. juni Dyrskue i Åbenrå, alle dyr må medbringes. Sidste 
tilmelding til Børnenes Hesteskue er d. 25.april, smådyr kan 
tilmeldes senere. Henvendelse til Melanie.

2. juni Ringridning på Ryttergården, Rørkærvej 1, Jejsing. 
Pris 25.– for medlemmer og 35.- for ikke medlemmer
NYT Ringridning foregår i år inddelt i 4 hold: Galop til hest/pony, 
trav til hest/pony, med hund eller med cykel/trillebør

8.juni Evt. et arrangement til Jejsing Byfest

26.juli Dyrskue i Ribe.

Ud over det har vi et par spændende arrangementer på tegnebrættet i aug/sept. Der vil komme yderligere information herom når de sidste ting falder på plads.

 

April 2013 Del 1:

Så har vi haft vores første bestyrelsesmøde, og ideer var der jo nok af! Der vil blive lagt en aktivitetsplan ud her på siden og på facebook i løbet af ugen.
Vi starter ud den 4. maj med et orienteringsløb med hund eller hest, og man må gerne have en eller flere hjælpere med på turen. Turen bliver på ca. 5 km og som det er ved orienteringsløb, vil der være poster som skal klares undervejs.
prisen vil for 4H-medlemmer være dkr 30.- pr deltager med hund/hest og dkr 50,- for ikke medlemmer, hjælpere koster ikke noget.
Der vil komme info omkring indmeldelse snarest.

_____________________________________________

Marts 2013 Del 2:

Har dit barn lyst til dyr og natur, og aktiviteter på tværs af alder? Klubhuset på Kærvej 24 i Jejsing dannede i aften rammen til opstart af et nyt tilbud til børn og unge i vores egn.

Den stiftende generalforsamling kunne tilslutte sig navnet “Tønderegnens 4H” og godkendte vedtægterne. Kontingentet for medlemskab blev fastsat til kr. 225,- for 2013.  Til bestyrelsen blev flg. valgt: Laila Hansen, Heidi Clausen, Anja Lund (kasserer), Annette Olsen (næstformand) og Melanie Bonde (formand).  TAK til generalforsamlingens dirigent Peter Kjer Hansen og tilsagnet fra revisorerne Christian Olesen og Hans Christian Rasmussen.

Bestyrelsen mødes umiddelbart efter påske for at drøfte aktivitetsforslag og udarbejde en aktivitetskalender. En stor tak til alle, der allerede har ytret deres opbakning og tilbudt hjælp til arrangementer og udvalgsarbejde 🙂  Vi vil hurtigst muligt sende en aktivitetskalender ud på facebook og her på siden.

 

Marts 2013 Del 1:

Der afholdes stiftende generalforsamling i forbindelse med oprettelsen af en 4H-forening i Hostrup Sogn onsdag d. 27.marts kl. 19.00 på Kærvej 24. Der skal min. vælges 4 bestyrelsesmedlemmer. Ved spørgsmål kan Melanie kontaktes på email: melaniebonde@msn.com eller mobil: 28247514.

Dagsorden:

1. Valg af dirigent.

2. Forslag til aktiviteter.

3. Indkomne forslag. Bestyrelsen skal have modtaget disse senest 5 dage inden generalforsamlingen.

4. Fastsættelse af kontingent for det kommende år.

5. Valg af formand, næstformand, kasserer, sekretær og ét bestyrelsesmedlem, eventuelt en eller flere repræsentanter til regionens årsmøde (ifølge regionens vedtægter) og to revisorer, der begge skal være fyldt 18 år. Alle valg gælder for ét år på nær valg af revisor, der vælges skiftevis for to år ad gangen.

6. 4H’s standardvedtægter gennemgåes. Et udkast til klubbens egne vedtægter fremlægges til godkendelse.

7. Evt.

 

____________________________

Februar 2013:

I sidste uge holdt Annette Olsen og jeg et introduktionsmøde med regionsformanden for 4H Knud Rasmussen. 4H er en organisation, der fremmer aktiviteter for børn og unge omkring især dyr og fødevarer. 4H står for afviklingen af Børnedyrskue-afdelingen på landets dyrskuer, samt afholdelse af madskoler for børn og unge. Se evt. www.madskoler.dk

Mange af aktiviteterne vil også være spændende for blandt andet rytterne, og det er planen at få dannet en 4H-klub i Hostrup Sogn i marts-april måned. Der vil blive afholdt arrangementer i løbet af 2013 som vil være attraktive og spændende at deltage i eller være tilskuer til – så der er noget at glæde sig til! Interesserede forældre og unge, der kunne tænke sig at hjælpe med arrangementerne og indgå i bestyrelse eller udvalg er velkomne til at henvende sig til mig eller Annette. Vi har fået udleveret en del info-materiale, som I kan få udleveret eller I kan tage et kig på 4H’s hjemmeside: www.4H.dk

Der afholdes påskestævne søndag d.31.marts på Ryttergården for de ryttere, der kunne tænke sig at prøve, hvordan de sammen med ponyen rider et program eller springer en bane. Umiddelbart efter stævnet flyttes hovedparten af rideaktiviteterne om på Vestervang 7. Kun fredagsholdene bibeholdes i en overgangsløsning på Ryttergården. Der arbejdes på lidt forskellige tiltag for rideaktiviteterne i fremtiden, og når tiden er moden til mere sikre udmeldinger vil rytterne få direkte besked om det.

__________________________________

Juleafslutning d. 16. december 2012

Så går året på hæld og traditionen tro afholdt vi træningstævne og opvisning på Ryttergården sidste weekend inden jul. Ca. 80 mennesker lagde vejen forbi i løbet af dagen for at se rytternes fine ridt, og resultaterne blev:

Dressur Ældste ryttere: 1. plads til Julie S. Petersen på Merci (LD2), 2.plads til Sarah L. Christensen på Cheri (LD2), 3.plads til Michelle Andresen (LC1). Yngste ryttere: Delt 1.plads til Fie Thomsen på Torden (LD1) og Malene S. Petersen på Torden (LD1), 3.plads til Fransisca Bucka på Torden (LD1) og 4.plads til Andrea Thomsen på Sally (LD1).

Spring (LX-højde) 1.plads til Jeanet Hansen på Annika og 2. plads til Simone Andresen på Fandango.

Bedste udklædning 1.plads til Amanda Hansen på Johnny, 2.plads til Astrid Thier Jørgensen på Bella, delt 3.plads til Camilla B. V.-Larsen, Mathias Hansen, Sissel Rossen, Kathrine Clausen, Veronika Pilgaard, Fransisca A. Bucka.

Et stort tillykke til rytterne og GLÆDELIG JUL ønskes herfra!

 

 

 

 

 

 

Lillebror Mathias, shetlands-Rudolf-ponyen “Johnny” og rytteren Amanda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dyrskuet i Ribe d. 27.juli 2012

Sarah Leithoff Christensen og ”Beauty” fik en ærespræmie og 24 point med hjem fra Børnedyrskuet og de opnåede 40 point i Junior-mønstringskonkurrencen. Trine Michelsen opnåede 23 point i Børnedyrskuet og fik en flot 3.plads i Junior-mønstringskonkurrencen med 43 point ud af max. 50 mulige. Alt i alt en meget varm, men super dag!!

 

 

 

 

________________________________________

Til Sæd Ringridning d. 16.juni opnåede Sarah Leithoff Christensen og hendes pony Cheri

en 3.plads og dermed en Prinsessetitel i børnerækken. Godt gået!!

______________________________________

Til stævnet i Bylderup Bov Rideklub d. 16. og 17.juni opnåede Michelle Andresen at blive 1.upladserede (4.plads) på ”Lille Blacky” i LD2-dressur. Det var  ponyens allerførste klubstævnestart. Laura Mæhl Folke red en flot fejlfri runde i LE-spring på hendes pony ”Møllegården’s Caponi” og fik en sløjfe med hjem.

_________________________

Dyrskuet i Aabenraa d. 2.juni 2012, hvor vi deltog med 4 ponyer i Børnenes Hesteskue blev en stor succes. Trine Michelsen vandt for bedste fremvisning af Lille Blacky (“Bølle Bob”) i hendes aldersgruppe for de 10-12årige udstillere, og Lille Blacky fik titlen bedste type i Trines aldersgruppe med mange 9 og 10 taller. Lauras pony Møllegårdens Caponi fik ligeledes titlen bedste type i Lauras aldersgruppe for de 13-16årige udstillere. Julie Sinning Petersen, Laura Mæhl Folke og Sarah Leithoff Christensen deltog også i Junior mønstringskonkurrencen, og her fik Julie 50 point, Sarah 45 point og Laura 44point.  Herlig dag for deltagerne og os andre, der dannede hjælpertruppen 🙂

 

 

____________________________________________________________________________________

Ringridning i Jejsing d. 3.juni 2012 havde en super tilskuertilslutning. De 40 deltagere i alderen 3-20år dystede i en god stemning i 3 hold i hver af de 3 galger.

Hos trav/skridt rytterne  med 12 omgange blev resultatet :

1. Sissel Sinning Petersen på Lille Blacky med 10 ringe

2. Didde Henneberg på Lille Blacky med 9 ringe

3. Zabrina Hansen på Bella med 8 ringe

Hos galoprytterne med 24 omgange blev resultatet:

1. Emmeli Buur på Ryttergårdens Dodo med 16 ringe

2. Ditte Juhl Schmidt på Dixie Starlight med 16 ringe

3. Julie Sinnning Petersen på Møllegårdens Caponi med 14ringe

____________________________________________________________________________

Påske-Ministævne søndag d. 8.april 2012

En vellykket dag, hvor vejret var med os 🙂

I år var der 14 glade ryttere til start  i alderen fra 5-17 år.

Rytterne red forskellige dressurprogrammer efter eget valg

 og deres point blev omregnet til procent.

Der blev opnået flg. resultater i de 2 grupper:

Gr.1:

1. plads Trine Michelsen / Ryttergårdens Dodo (LD1)

2. plads Steffanie Hansen / Ronja (LC1)

3.plads Jeanet Hansen / Annika (LD2)

Gr. 2:

1.plads Michelle Andresen / Lille Blacky (LD1)

2.plads Zabrina Hansen / Bella (LD1)

___________________________________________

Juleopvisning og Træningsstævne

på Ryttergården d. 18.12.2011

Laura Mæhl Folke og Møllegårdens Caponi

Vi takker for god opbakning og en dejlig dag i selskab med ryttere, familie og ponyerne 🙂

Rideresultater til træningsstævne:

1.Laura Mæhl Folke på Møllegårdens Caponi

2. Julie Sinning Petersen på Torden

3. Jeanet Hansen på Annika

Vi takker Therese for hjælpen som skriver og Jette for dommerindsatsen til Træningsstævne

Bedste Udklædning:

1.plads Rosaline (Fe)

2.plads Steffanie (Rudolf)

Delt 3. Zabrina (Nissepige), Kathrine (Engel), Amanda (Nissepige), Smilla (Julegave), Ida (Prinsesse) 

 

En rigtig GLÆDELIG JUL og et lykkebringende NYTÅR

– fra os alle på Ryttergården.

Melanie 

Fra venstre: 2. plads Julie, 1.plads Laura, 3.plads Jeanet

_______________________________________________________________________________

Ringridning på Ryttergården for Børn og Unge i Hostrup Sogn

Søndag d. 5.6.2011 blev der afholdt et vellykket Ringridning for Børn og Unge fra Hostrup Sogn med 43 ryttere.
Det var meget varmt i den bagende sol, men der var godt humør blandt ryttere og tilskuere. Forældre, bedsteforældre og børn hjalp godt til, så det blev en god oplevelse for alle. Det giver en særlig glæde, at børn uden egen pony også kan være med, fordi vi kan låne så rare ponyer fra lokalområdet til arrangementet. Der var præmier til alle ryttere, og vi havde fået sponsorater fra Land og Fritid, Tika-Rideudstyr, Vognmandsfirma Fl. Brandt & Søn, SJ Rooms, Ryttergården og Den Jyske Sparekasse.
Travholdet red 12gange og galopholdet 24gange igennem galgen.
Efter en tæt omridning blev resultaterne i travholdet:
Konge: Emilie Bonde, 9ringe
Kronprins: Julie Sinning Petersen, 9ringe
Prins: Sidsel Henneberg, 9ringe
Hos galoprytterne fordelte pladserne sig flg.:
Konge: Anne Kier, 18ringe
Kronprins: Therese Lund Nissen, 18ringe
Prins: Emmeli Buur, 16ringe.

Melanie

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________

Vi deltog i Børnenes Hesteskue på det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa d.28.5.2011 med Laura/Lieschen, Sarah/Sally, Ditte/Dixie Starlight og Simone/Skoveng’s Lounicog havde en god dag – lidt våd, men heldigvis havde rytterne alle bedømmelser bag sig, da regnen startede. Der blev opnået mellem 21 og 22point for mønstring og bedømmelse af ponyerne 🙂

____________________________________________________________

Påske-Ministævne d. 23.4. på Ryttergården 

De ialt 21 ryttere fordelte sig på 4 klasser ( 1 spring- og 3 dressurklasser ). Rytterne måtte selv afgøre om de red med eller uden sadel i klasserne. Vi havde et flot vejr, og klarede også også “sandstormen” på udendørs banen. Der blev opnået flg. flotte resultater:

 

 

Spring

1.plads: Ditte Juhl Schmidt på Dixie Starlight med 4 fejl i tiden 25sek og 2.plads: Laura Mæhl Folke på Cheri med 8 fejl i tiden 52sek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dressur – yngste ryttere i ridehallen

1.plads: Klara på Lieschen med 68% og en delt 2.plads: Anna Bitomski på Sibon, Malene Sinning Petersen på Sibon og Sissel Sinning Petersen på Torden, alle med 63,3%. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dressur – ældste ryttere i ridehallen

1.plads: Julie Sinning Petersen på Torden, 2.plads: Bente Barsingerhorn på Torden og 3.plads: Julie Sinning Petersen på Sally.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dressur – på udendørs ridebane 

1.plads: Steffanie Hansen på Ronja, 2.plads: Ditte Juhl Schmidt på Dixie Starlight og 3.plads: Trine Michelsen på Sibon.

En STOR tak for hjælpen til alle og især til vores dressurdommer Jette Jessen og skriver Emmeli Buur, som sad tålmodigt i 2,5 time og bedømte, skrev og regnede på resultaterne :-).

__________________________________________________________

 

 ___________________________________________________________________________________________________


Bedste Dressur – Ryttere under 13år: Trine Michelsen, Sarah Leithoff Christensen og Julie Petersen

 

Therese Nissen på “Fadfynta”

 

Carola på “Cilli” som Juletræ

 

Der var 21 ryttere i aktion og Ryttergården var godt besøgt denne eftermiddag. Selv om det var lidt koldt var der en rigtig god stemning.

RESULTATER
Træningstævne – Dressur – Ryttere 13år og ældre:
1. Therese Nissen/”Fadfynta” med 65,4%
2. Laura Mæhl Folke/”Cheri” med 64,5%
3. Nadine C. Carstensen/”Ofelia” med 60,9%
Træningstævne – Dressur – Ryttere under 13år:
1. Julie Petersen/”Torden” med 71,3%
2. Sarah Leithoff Christensen/”Cheri” med 65,6%
3. Trine Michelsen/”Sibon” med 64,7%

Bedste udklædning: Anna, Kathrine og Carola

 

Emil Henneberg på “Lieschen”

 

Bedste udklædning:
1. Carola (Juletræ)
2. Anna (Nissepige)
3. Kathrine (Fe)

Sarah Leithoff Christensen på “Cheri”

 

___________________________________________________________________________________________________

Rideafdeling: Ryttergården har ca. 35 ryttere deromme og hallen bliver brugt alle hverdage fra ca. kl.16 til 19.30. Berider er tilknyttet om tirsdagen og torsdagen, samt en springunderviser fra Tinglev rideklub. Anne Kier og Melanie underviser også. Ryttermærker kan tages gennem Bylderup Bov og Ottersbøl rideklub. Disse har gode hjemmesider og er gode til at holde kontakten til folk. Udgifterne holdes også på et plan hvor alle kan være med. Juleopvisning i december, og ringridning i juni. Flere arrangementer afholdes i løbet af året, hvor der er også god opbakning. Gode til at bestille samlet f.eks. smed, dyrlæge ogfoder. Udgifter holdes på sundt og fornuftigt leje gennem rabatter. Der er lavet ride ruter som kan ses på hjemmesiden.

Tilmelding til Melanie eller henv. på mobil: 28247514.

Skriv et svar