4H Ponyskue i Jejsing

Tønderegnens 4H har netop afholdt Ponyskue på Vestervang og selvom det var en våd dag, var der glad energi og masser af gåpåmod hos mønstrerne og deres ponyer. Flagene blev hejst for endnu et nyt tiltag i 4H-regi. Med kyndig hjælp af Jytte Rasmussen fra Dansk Miniature Hesteavls Forening fik vi nogle spændende timer med fokus på samarbejdet mellem mønstrer og ponyen. Vi havde besøg af 6 friske deltagere udefra, og vi håber at det fremover fortsætter med deltagelse udefra til vores arrangementer. Dommeren startede med at vise en mønstringsrunde, og gav forklaringer undervejs, så deltagerne blev godt indført i hvordanponyen kan fremvises bedst muligt. 
Der blev dystet i 2 afdelinger, en mønstringskonkurrence og en eksteriør-/gangartsbedømmelse.
Hos de ældste blev mønstringskonkurrencen vundet af Michelle Andresen med Salina og nr 2 blev Lea Jørgensen med Charlie fra Ottersbøl Rideklub. 
Hos de yngste vandt Kathrine Clausen med Sally og Felicitas Thönneßen fra Rømø blev nr. 2 med Salina.
I eksteriør-/gangartsbedømmelse var der hård kamp, 3 fik samme pointtal og der måtte en omdyst til for at finde vinderen. Fjordhesten Blacki vandt med Laila Wittenkamp ved tøjlerne. Dommeren udtalte, at han repræsenterer en velgående model af den gammeldags kraftigere type. Herefter fulgte Lea Jørgensen med Charlie og Camilla Olsen med Millinia, sidstnævnte 2 ponyer er begge 4 år og af egen avl. Flotte præstationer – tillykke til alle! Et halvt hundrede mennesker trodsede regnen og var med til at skabe god stemning under den afsluttende æresrunde! 
Se flere billeder på Facebook ved at søge på Tønderegnens 4H.