Spring til indhold

Jejsing - Hostrup - Rørkær - Solderup - Lydersholm

Det bedste fra by og land.

Nyhedsbrev Feb 2011

Kindergarten Jejsing-Østerhøjst.

Til Marts er det allerede 1 år siden at Kindergarten Jejsing og Østerhøjst er blevet til en institution med 2 afdelinger under ledelse af Ute Zander. Det går rigtig godt og der er et godt samarbejde imellem de to afdelinger. Bl.a. har vi afholdt fælles sommerfest, forældre aften og samarbejder i ferierne. Derudover har det givet børnehavebørnene mulighed for at komme til svømning sammen med Østerhøjst hver 14. dag i Tønder, hvilket børnene ser frem til og nyder i fulde drag. Den forstående fastelavnsfest vil også blive afholdt sammen med Østerhøjst, dvs. at alle de små skal fejre fastelavn sammen i Jejsing og de store skal fejre det i Østerhøjst, så det bliver mere aldersmæssigt opdelt. Personalet i de to afdelinger er også i fuld gang med at udvikle de fælles pædagogiske læreplaner.

Lige nu er der 11 børn i småbørnesgruppen og 20 børn i børnehave gruppen i jejsing.

Raupen : I småbørnsgruppens  grupperum er der sket store forandringer til stor glæde for børnene ;o) Nu har de små endelig fået bygget deres helt egen kravleborg på flere etager, med forskellige motoriske udfordringer alt efter alder og udvikling.

At bygge grupperummet op i etager har været en stor drøm i mange år, nu er det endelig blevet til virkelighed. Projektet har været under planlægning i lang tid og personalet har selv tegnet borgen ud fra børnenes behov. Klatreborgen er blevet bygget hos Jejsing trælasthandel af Theodor og i tæt samarbejde med Laila og Maria fra småbørnesgruppen. Og selvfølgelig har børnene også været aktive og jævnligt besøgt Jejsing trælasthandel for at følge med i byggeriget og komme med deres mening og gode ideer. Vi vil hermed lige benytte lejligheden til at takke Gretel, der stod klar med boller og varm kakao den ene dag, tak for det ;0)

Idet vi gerne vil udvide og gøre borgen helt perfekt, søger vi stadig om økonomisk støtte til projektet.              

Desuden er Laila og Maria fra småbørnsgruppen i gang med at videre uddanne sig i småbørnespædagogik for 0-3 årige.

Smeterlinge: Børnehavebørnene skal det kommende år arbejde med projektet ”Faust los” der sætter fokus på at lære børnene om god omgang med vrede og aggressivitet og om fornuftig omgang med sig selv og andre.

Renovering: Kindergarten er desuden også blevet renoveret med ny varmeanlæg og gulv i garderoben og nyt gulv i småbørns grupperummet. Stor tak til ”Haus Verein” under ledelse af Erwin Iversen.

Fremtid: Vi har i fremtiden et stort ønske om at overtage lejligheden på 1. sal over Kindergarten, hvilket vil give os flere lokaler og derved rum til talepædagog, gruppearbejde og personalerum, hvilket er hårdt tiltrængt.

  

Kalender

<< maj 2024 >>
mtotfls
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Arrangementer

Skriv et svar